Nici în derby nu a venit schimbarea

Data: 28 octombrie 2018
Meci: Mureşana Mândruloc – Real Horia
Timp: placut pentru fotbal, teren puţin moale
Spectatori: 110

Nici nu ştiu ce aş mai putea scrie după cel de-al patrulea eşec consecutiv… Nu îmi găsesc cuvintele după ce Horia a plecat cu toate cele trei puncte de pe terenul nostru, în cel mai important meci al campionatului pentru noi.
Am suferit şi duminică, semn că revirimentul este departe, iar în cele două etape ce au mai rămai până la finalul turului este clar că nu se vor mai putea face minuni. Echipa e mult schimbată faţă de ediţia trecută când am avut evoluţii bune spre foarte bune, să nu uităm că pe terenul din Mândruloc am învins chiar Bujacul, cu 6-1, echipă ce a promovat în Liga a V-a, sau am bătut la Sânpaul, ori Nădab, două formaţii de primele locuri. Acum, jucăm din amintiri, dar nu avem niciun orizont, nicio tactică, mergem la „ce iasă”. E clar, lotul e subţiat faţă de sezonul trecut, când au plecat de la echipă din diferite motive: Ţîru, Brie, Sîrb, Nibu, jucători de „primii 11”, Petreanu a venit doar pentru finalul de campionat iar Iovescu este „prins” cu arbitrajele, la ora meciului. La capitolul achiziţii ne-am mişcat greu, însă evoluţiile acestora sunt oscilante, semn că mai trebuie o perioadă de acomodare pentru ei…

Despre meci… oaspeţii îşi arată intenţiile ofensive încă de la începutul jocului, când Crişan îl întinde pe Nicola, după un şut din 8 metri.
Mureşana are o primă ocazie în minutul 10: corner Muntean, cap Stavilă, puţin pe lângă poartă. Cinci minute mai târziu, Nicola are o intervenţie în extremis, la un şut puternic al lui Pele de la colţul careului de 6 metri. În minutul 18, se va deschide scorul, Pele va marca din penalty, după un fault al lui Nicola.
Mureşana va egala în minutul 29, la o lovitură de cap din mijlocul careului reuşită de Vîrtaci. Finalul de repriză ne aparţine şi mai avem trei ocazii de a schimba scorul de pe tabelă: în minutul 36, Bacoş centrează în careu, iar Vîrtaci deviază spre Muntean, acesta şutează, dar Ignat respinge. Portarul celor din Horia (aflat într-o formă bună la meciul de duminică) se remarcă şi la şutul lui Vîrtaci, din 6 metri, din minutul 38. Ultima ocazie îi aparţine lui Muntean, acesta caută vinclul de la 22 de metri, dar mingea trece puţin alături.
Repriza secundă începe bine pentru noi, cu o bună ocazie a aceluiaşi Muntean, dar şutul său de la marginea careului va fi reţinut de Ignat.
Se face 1-2, Sima reuşeşte o cursă pe stânga, centrează în careu, iar de acolo, Pele găseşte drumul spre gol…
Meciul rămâne echilibrat, însă oaspeţii au jucat puţin mai relaxaţi după golul marcat, în timp ce la noi domină haosul, greşind mult.
Raşca face 1-3, în minutul 73, şi meciul era cam terminat, cu toate că în ultimele minute, Ceh, Ponepalo sau Muntean îi dau de lucru portarului advers…
Victorie meritată a Horiei, au avut atitudine, au făcut risipă de efort, au fost mai agresivi şi mai maturi în joc, în timp ce noi am avut perioade bune de joc doar pe final de primă repriză şi început de cea de-a doua, când am dat impresia că putem reveni în joc.
Trebuie să fim realişti, e clar că va fi nevoie de multă muncă la noi, vom avea o iarnă în care trebuie pregătit returul cât mai bine pentru a reveni pe linia de plutire…

În altă ordine de idei, derby-ul a debutat cu un moment de reculegere în memoria celor doi suporteri ai echipei UTA, ce au pierit joi seara într-un accident de mașină în Arad. Dumnezeu să-i ierte…

Au evoluat pentru noi: Nicola, Covaci, Bobeiciuc, Stavila, Belc, Muntean, Vesa, Ponepalo, Vîrtaci, Bacoș, Petreanu. Au mai jucat: Ceh, Ianto şi Tomuţa. Pe bancă: Vârciu şi Ciobanu. Antrenor: Ceh.

Au arbitrat: Andea Alexandru, Lovas Alexandru. Observator: Jivan Mihai Senior.

Clasamentul golgeterilor:

1. Ponepalo – 8
2. Muntean – 6
3. Stavilă – 3
4. Magdi – 3
5. Vîrtaci – 2
6. Bacoş – 1
7. Ceh – 1
8. Vesa – 1

De moderator Publicat în Cronici

Un comentariu la “Nici în derby nu a venit schimbarea

  1. Băieți haide sa ne oprim aici cu nervii din echipa…si va rog mobilizarea totală pe duminica …haideți să câștigăm pentru RĂZVAN!!!ASA ca si absenții de la vinga sa vina la meci !!!!doar impreuna putem sa il facem pe Ingerul Nostru RĂZVAN sa zambeasca!!!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.