Debut cu dreptul în retur

 

Data: 31 martie 2019
Meci: Mureşana Mândruloc – Viitorul Tisa Nouă
Timp: călduros, 19 grade, teren bun pentru fotbal
Spectatori: 50

După o lungă pauză, chiar extrem de lungă, iată că s-a reluat campionatul şi în liga a VI-a, iar Mureşana a debutat în acest retur, pe propriul teren, împotriva echipei Viitorul Tisa Nouă, echipă pe care a învins-o în tur cu 4-1. Pe vremuri, meciurile cu Tisa Nouă erau extrem de echilibrate, născând orgolii, sau uneori disputându-se peste limita regulamentului, pentru că cele două echipe îşi urmăreau supremaţia în „Onoare”, acu’ 10-15 ani…
Dar să revenim la partida de ieri, una ce s-a disputat, practic la o singură poartă, cei din Tisa Nouă au fost, de data aceasta, sparring-partner pentru noi.
O primă ocazie a Mureşanei se desfăşoară în minutul 9, dar Vîrtaci nu găseşte ţinta din careu. Un minut mai târziu, Magdi va marca, dar golul este anulat, pe motiv de offside. Tot Magdi are o nouă ocazie, în minutul 12, dar şutul său de la 16 metri, după o acţiune personală, nu-şi găseşte ţinta.
Petreanu insistă la o minge, în careul advers, dar lovitura sa de cap va fi respinsă de pe linia porţii de un apărător advers.
În minutul 19, Ianto va deschide scorul, după o acţiune frumoasă şi un şut sec de la 25 de metri, în colţul din dreapta portarului.
După doar un minut, Ţîru schimbă din nou tabela, executându-l pe portar cu un şut de la marginea careului, după ce, în prealabil, este găsit cu o pasă excelentă de Magdi. Minutul 22: 3-0, acelaşi Ţîru, după un şut din lateral-dreapta al atacului nostru.
Oaspeţii au primul şut pe spaţiul porţii, abia în minutul 27, dar Nicola reţine sigur.
Magdi are un nou gol anulat, în minutul 28, tot pentru offside…
Cu cinci minute înainte de pauză, Vîrtaci centrează cu capul la Vesa, în careu, iar acesta nu iartă, ducând scorul la 4-0.
Oaspeţii vor marca, în minutul 41, Pop îl învinge pe Nicola, cu un şut din apropiere…
Scorul pauzei va fi 5-1, Petreanu va înscrie în ultimul minut al reprizei, şutând pe lângă portarul Bed, ieşit în întâmpinare.
După doar trei minute de la reluare, Ţîru prinde o ghiulea de la 30 de metri, iar scorul ia proporţii: 6-1…
Acelaşi Ţîru reuşeşte, în minutul 54, al patrulea său gol în acest joc, marcând cu capul, după o bâlbâială în careul advers (foto dreapta).
Oaspeţii au o primă ocazie, în mitanul secund, în minutul 57, dar Nicola reţine un şut expediat din careu.
În minutul 64, Magdi va reuşi să marcheze şi un gol valabil, stabilind, astfel şi scorul final al partidei: Mureşana Mândruloc – Viitorul Tisa Nouă 8-1, un rezultat ce ne scuteşte de orice comentarii.
Totuşi, în ultimul minut al prelungirilor, mai notăm o intervenţie de manual a lui Nicola, portarul Mureşanei scoate de sub bară un şut violent al oaspeţilor.
A fost o victorie facilă, una de moral, ce ne dă dreptul să sperăm la punct(e) în deplasarea de la Şagu.

Au evoluat pentru noi: Nicola, Belc, Vesa, Covaci, Tobă A, Vîrtaci, Petreanu, Ianto, Tobă C, Țîru, Magdi. Au mai jucat: Morariu, Ochiş, Vîrciu şi Rus. Pe bancă: Ceh. Antrenor : Ceh.

Au arbitrat: Leah Darius, Şopţ Caius – Teodor, Nica Liana. Observator: Manuşov Iosif.

Clasamentul golgeterilor:

1. Ponepalo – 8
2. Muntean – 6
3. Țîru – 5
4. Magdi – 4
5. Stavilă – 3 (transferat la Glovovăţ 2013)
6. Vesa – 2
7. Vîrtaci – 2
8. Bacoş – 1 (transferat la Voinţa Macea)
9. Ceh – 1
10. Petreanu – 1
11. Ianto – 1

De moderator Publicat în Cronici

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.