Final de tur foarte trist

 

Data: 11 noiembrie 2018
Meci: Mureşana Mândruloc – Viitorul Arad
Timp: placut pentru fotbal, teren puţin moale
Spectatori: 85

Cel din urmă meci al Mureşanei a debutat cu o comemorare a lui Răzvan Dehelean pregătită, ca în fiecare an, de Gabriel Peri, cel ce cu această ocazie ne surprinde cu tot felul de materiale pirotehnice, fumigene etc. Au fost 7 ani de când Răzvan a plecat la cele veşnice, lăsând un gol imens în rândul familiei, a prietenilor, dar şi în cadrul clubului nostru. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Meciul cu Viitorul a început sub semnul echilibrului, Mureşana dorea să-şi mai spele puţin din imaginea şifonată de la ultimele partide, în care a pierdut pe linie, formaţia noastră nu a mai cunoscut gustul succesului din 30 septembrie, când a bătut 4-2 pe Mailat, pe propria arenă. De atunci au urmat cinci eşecuri la rând, pe evoluţii mai mult decât modeste…
Prima ocazie mai importantă a partidei o are Muntean, dar şutul său din minutul 18 este reţinut de experimentatul portar al oaspeţilor, Irimia.

Şi Nicola se remarcă la un şut din apropiere al arădenilor, cinci minute mai târziu…
Tot Muntean mai are două ocazii bune, în minutele 33 şi 35, dar nu găseşte ţinta porţii adverse. Ultimele oportunităţi de a marca le are tot Mureşana, mai întâi Magdi şutează puţin peste poartă, în minutul 40, urmând ca Ţîru să-l ia la ţintă pe Irimia, în primul minut al prelungirilor. Pauză: scor 0-0, după un joc bun al echipei noastre.
Din păcate, la prima acţiune mai închegată a Viitorului, a adus şi modificarea pe tabelă, „veteranul” Buruiană deschizând scorul după un vole de excepţie din careu. Viitorul mai marchează o dată, în minutul 64, dar golul va fi anulat pe motiv de offside.
Cea mai importantă ocazie a Mureşanei, din partea a două o are Ianto, „torpila” sa de la 30 de metri va fi respinsă greu de sub bară de goal-keeper-ul formaţiei oaspete.
Vine minutul 76 şi Cornea face 0-2, încheind conturile în mare măsură; Mureşana nu a mai reuşit pe final de meci nimic notabil. Totuşi, scorul nu se va încheia aşa, acelaşi Buruiană facă 0-3, cu opt minute înainte de final.
Oaspeţii se impun, aşadar, cu un scor ce nu are nevoie de nicio explicaţie, păcat însă de primul mitan în care Mândrulocul a practicat un fotbal plăcut, mult peste ce am văzut în ultimele partide. Se termină un tur trist, doar trei victorii din 11 meciuri, ceee ce este foarte puţin. Trebuie făcută o analiză serioasă la rece a ceea ce s-a întâmplat în această jumătate de campionat, dar dacă nu se va schimba ceva în această pauză competiţională, ne vom linge rănile şi la finalul returului, şi cred că nu asta se doreşte la club. Unele probleme persistă de mai mult timp, iar dacă nu vom lua atitudine, nu vom mai progresa, rămânând într-o superficialitate ce nu ne dă dreptul să visăm la mai mult…

Au evoluat pentru noi: Nicola, Covaci, Vesa, Petreanu, Stavila, Belc, Vîrtaci, Magdi, Ponepalo, Muntean, Țîru. Au mai jucat: Ceh, Ianto, Ochiş, Tomuţa. Pe bancă: Vârciu. Antrenor: Ceh.

Au arbitrat: Branduse Flavius, Ardelean Paul Giorgian, Şuşca Nicoleta Elena. Observator: Roşu Eugen

GALERIE FOTO

Clasamentul golgeterilor:

1. Ponepalo – 8
2. Muntean – 6
3. Stavilă – 3
4. Magdi – 3
5. Vîrtaci – 2
6. Bacoş – 1
7. Ceh – 1
8. Vesa – 1
9. Țîru – 1

De moderator Publicat în Cronici

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.